Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10

Hjem
Våre tjenester
Våre Destinasjoner
Om Vulkan Reiser
Kontakt oss
Forespørsel
Våre Destinasjoner
BARCELONA
BUDAPEST
GRANADA
ISTANBUL
LISBOA
MALTA
NEW YORK
REYKJAVIK
RIGA
Kontakta oss
Kontakt våre prosjektledere for å diskutere ideer til arrangementet.
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Skriv ut

 

 

Vanlige spørsmål om Reykjavik

 

Pass og visum

Norske (nordiske) statsborgere behøver ikke pass til Island, men man må ha gyldig legitimasjon med bilde. Island er med i Schengen. Hvis du har en annen nasjonalitet eller ei nordisk statsborgerskap må du sjekke med den Islandske ambassaden om du behøver pass eller visum.
Valuta og veksling
Valuta kan med fordel veksles på Island. Vekslingskontorer er ikke så vanlig, men man veksler direkte i banken. På flyplassen er det to banker, en like før passkontrollen i tredje etasje og en etter bagasjeutleveringen. Disse bankene er alltid åpne i forbindelse med ankommende fly. Det går også an å ta ut kontanter i de minibankene som finnes på Island.
Kreditkort
De vanligste kredittkortene (VISA, Mastercard og Diners Club) kan benyttes på Island. Legg likevel merke til at American Express ikke forekommer i større utstrekning.
Hvor lang tid tar det fra Keflaviks flyplass til Reykjavik?
Keflaviks internasjonale flyplass ligger 48 km fra Reykjavik.
Det går busstransfer til Reykjavik i forbindelse med hver ankomst og avgang. Reisen mellom
Keflavik og Reykjavik tar cirka 45-50 minutter. Ved noen ankomster/avganger er det mulighet for å ta transfer via det berømte badet Blå lagunen (tid 2,5-3 timer, inklusiv bad).
Tax-free och duty free shopping
Pass gjerne på å handle tax-free ved ankomst til Island. Du kan ta med deg 1 liter sprit, 1 liter vin, samt 200 sigaretter eller 250 g av annen type tobakk. Samme kvoter gjelder ved innreise til Norge fra Island. Vær dog oppmerksom på at det til Island ikke er tillatt å innføre mer enn enkeltstående esker snus - en hel rull med snus stoppes ofte i tollen.
Reisende som handler for mer en 4000 ISK i samme butikk på Island, kan ved utreise få tilbakebetalt moms på produktene (inntil 15 % av kjøpesummen). Be om en tax-free kvittering når du handler, som du viser frem sammen med uåpnet pakning på flyplassen, der du får tilbakebetalt momsen. For mer informasjon se: www.icetourist.is.
Åpningstidene
Butikker: Man-Fre kl. 10.00- 18.00, lør kl. 10.00-14.00. På kjøpesentrene er det åpent lengre
på lørdager og søndager. Om sommeren holder en del butikker stengt om lørdagen.
Matbutikker: De fleste matbutikker har åpent Man-Fre kl. 10.00-18.30, Lør kl. 10.00-18.00,
Søn kl. 11.00-17.00. Det finns også matbutikker/dagligvare som har natt åpent i Reykjavik.
Banker: Man-Fre kl. 10.00-16.00.
Restauranter, kafeer, barer: som regel åpent mellom kl. 10.00-01.00 hele uken.
Nattklubber: På Ukedagene åpent til kl. 01.00. På helgene åpent til kl. 05.00.

Elektrisitet
220 volt og to hull akkurat som i Norge.
Telefoni
Det finns tre GSM-operatører på Island. GSM- nettet dekker Reykjavik området og de sydøstre delene av øya, så vel som samfunn med mer enn 200 innbyggere. Islandsk kontantkort for GSM-operatører kan kjøpes på eksempelvis bensinstasjoner rundt om hele landet. Telefon finns på hotellet, mens telefonkiosker er uvanlig. Landskoden til Island er 354.Det finns tre GSM-operatörer på Island.
Internet
Internet er utbrett på Island og finns tilgjengelig på de fleste større hotell. I Reykjavik finns også flere internettkafeer der det koster omkring 35 kr for en halvtime. På mange offentlige plasser, f.eks. kafeer finns tilgang til trådløst internett.
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Kontakta oss | Sitekart
© Vulkan Resor AB