Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10

Hjem
Våre tjenester
Våre Destinasjoner
Om Vulkan Reiser
Kontakt oss
Forespørsel
Våre Destinasjoner
BARCELONA
BUDAPEST
GRANADA
ISTANBUL
LISBOA
MALTA
NEW YORK
REYKJAVIK
RIGA
Kontakta oss
Kontakt våre prosjektledere for å diskutere ideer til arrangementet.
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Skriv ut

 

Aktiviteter - Istanbul

Seiling mellom to kontinenter
Seiling er et svært utfordrende eventyr...
Den sterke men smidige følelsen av å gli frem på bølgene, kun med vindens hjelp og besetningens kunnskap, er en engangsopplevelse. Det vakre Marmarahavet, med sin konstante bris og spektakulære silhuett, er den beste plassen for et seileventyr utover det vanlige.

Seilingen utføres sammen med profesjonell skipper og alt utstyr finnes ombord. Seilasen varer en halv dag men hvis dere ønsker det kan dere også tilbringe to timer på øya Heybeli.
Skattejakt
AMAZING RACE - En morsom teambuilding aktivitet fyller ettermiddagen.

Har dere noensinne gått dere vill i en stor by som Istanbul? Med denne "Amazing Race"- konkurransen får dere muligheten til å oppdage denne fascinerende byen ved å bruke lokale transportmidler, kjøpe saker, blande dere og interagere med de vennlige tyrkerne.

Dere kommer til å få en liste med forskjellige mål og oppdrag som skal følges og utføres langs veien! Alt for å oppnå deres mål!
Tyrkisk bad
Tilfredsstillelse er å oppleve noe i sitt naturlige miljø. Så hva kan være bedre avslapping etter en arbeidsdag enn et hyggelig treff på en tyrkisk Hamam. Dere blir kjørt til badet og ved ankomsten får dere et stort fargerikt håndkle kalt ”Pestemal”. Deretter blir dere vist inn i et hett rom i marmor for å svette og slappe av. Så følger en vidunderlig massasje med en spesiell badevott som kalles 'kese', varmt vann og såpe. Effekten av massasjen er at huden blir friskt rosa og stimulerende og dere føler dere avslappet, lett og oppfrisket.

Renselse for både kropp og sjel, et tyrkisk bad er en opplevelse man ikke bør gå glipp av.

Gå seg vill på basaren
En morsom teambuilding aktivitet - Gå seg vill på basaren

Istanbuls basarer er i seg selv en utfordring, men denne konkurransen og dette fotorally øker spenningen. I konkurransens innledning blir deltagerne delt inn i 8-mannslag. Lagene får utdelt Polaroidkameraer som skal brukes til å fotografere utvalgte ting fra en liste, 3-4 forskjellige typer suvenirer og noe lokal valuta. Med denne summen penger skal deltagerne finne og kjøpe like suvenirer som de har fått. Dette innebærer en hel del pruting siden pengebeløpet laget har fått er det laveste de bør betale.

Lagene returnerer til møtepunktet med tingene de har kjøpt, fotografier fra butikkene hvor de kjøpte varene og med prisene angitt på baksiden av bildene. Det gis bonuspoeng til det lag som har prutet best og det lag som er først tilbake med et bestemt antall ting.

Prisutdeling til de tre beste lagene skjer i slutten av konkurransen.
Utflukter - Istanbul
Bysantinske Istanbul
Denne dagen kommer vi til å tilegne de bysantinske høydepunktene. Det første mesterverket er Hagia Sophia, en praktfull arkitektonisk bygning som opprinnelig ble bygget som en katedral på 500-tallet. På ottomanenes tid konverterte kirken til moské og er nå et museum som stolt viser frem arven, både fra tidsepokene og som et bevis for byens fascinerende historie.

Formiddagsturen fortsetter siden med Underground, en av flertallet underjordiske sisterner som var grunnen for byens fundament. Den ble bygget på 500-tallet av keiser Konstantin og fikk sin vanntilførsel fra Belgrade Forest. Sisternene i sin tur ledet vannet videre inn til det store keiserlige palasset og senere også Topkapi Palace.

Gylne hornet
Den helligste plassen i Istanbul, ikke desto mindre en av de mest religiøst betydningsfulle plassene i den islamske verden, er Eyüp Sultan Mosque. Moskéen ble reist av Mehmet erobreren oppå graven til Halid bin Zeyd Ebu Eyyûb (kjent som Eyüp Sultan), standartbærer for profeten Mohammed og dessuten den sist levende av Mohammeds innerste krets av betrodde venner. Det er opplest og vedtatt at Eyüp ble drept og begravd i byens utkant, mens han arbeidet som befalhavende i den arabiske arméen under beleiringen år 668 til 669.

Neste stopp på turen blir ved Chora museum. Ordet "chora" betyr "utenfor byen, på landet". Sannsynligvis fikk plassen navnet fra en liten kirke som ble bygget her før 400-tallets romerske bymurer ble reist. Nåtidens bygning dateres til en gang mellom 1000- og 1300-tallet. Foruten sitt vakre ytre så er de innvendige mosaikkarbeidene og freskene ansett for å være mesterverk fra den bysantinske renessansen.

Turen slutter med en perfekt utsikt over Istanbul fra Pierre Loti mens dere nipper til deres tyrkiske te eller kaffe. Hvem vet, kanskje det får dere til å bli en poet lignende Pierre Loti som er en velkjent poet og forfatter. Han var henrykt over Istanbul og kom ofte hit for å se det vakre Gylne hornet og Istanbul.
Byrundtur i Istanbul
Istanbul har så mange skatter samlet rundt om i bykjernen at det er umulig å få med seg alle på noen få dager, og spesielt bare på en dag. Denne turen viser derfor bare noen glimt av et antall av de høydepunkter som finnes og gir en oversikt over byens mest besøkte deler. Dere besøker Hippodrome-området, plassen for romernes heste- og vognrace og sentrum for det bysantinske samfunnet. I dag danner torget sentrum for Istanbuls historie-, kultur- og turistliv.

En spasertur senere leder oss til et kort besøk i den enestående Blå Moskéen. Sultan Ahmet Moskéen er den eneste moskéen i Tyrkia med seks minareter og den ble bygget år 1609. Turen går videre til Topkapi Palace. Topkapi består ikke av en bygning alene men er bygget på gammel ottomansk måte, med borggårder omringet av små bygninger til forskjellig bruk. I dag brukes området som utstillingslokaler for sultanenes eiendeler og de gaver som ble gitt av forskjellige konger til sultanene.

Grand Bazaar (Kapali carsi) er den eldste og største overbygde basaren i hele verden. Rundt 4000 små butikker og mer enn 60 blindveier danner en stor labyrint i bykjernen.
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Kontakta oss | Sitekart
© Vulkan Resor AB