Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10

Hjem
Våre tjenester
Våre Destinasjoner
Om Vulkan Reiser
Kontakt oss
Forespørsel
Våre Destinasjoner
BARCELONA
BUDAPEST
GRANADA
ISTANBUL
LISBOA
MALTA
NEW YORK
REYKJAVIK
RIGA
Kontakta oss
Kontakt våre prosjektledere for å diskutere ideer til arrangementet.
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Skriv ut

 

Aktiviteter - Granada

Arabiske bad
Følg i de mauriske kalifenes fotspor og nyt av en reise i tiden under total avslapping i et arabisk bad. Her stimuleres sirkulasjonen mens man alternerer mellom de forskjellige bassengene med kaldt og varmt vann samt aromaterapi og massasje.
Belugakaviar prøvesmaking
Ta sjansen og prøvesmak den eneste økologisk dyrkede Belugakaviaren i verden!

Dette er en utrolig opplevelse som ikke bare inkluderer en av verdens mest ettertraktede delikatesser, men også en meget interessant forelesning om hvordan dette ”svarte gullet” blir fremstilt og på beste måte bør nytes.

Gruppen blir ledet inn i kaviarens fantastiske verden og får prøvesmake, foruten tre forskjellige sorter kaviar, også andre produkter så som røkt stør og regnbueørret. En mulighet man ikke bør gå glipp av.
Canyoning
Granada er forbundet med Middelhavet via La Carretera de la Cabra (geitestien!). Langs med denne veien finner man spektakulære Río Verde, en av Spanias fremste og vakreste elver for ravineklatring.

Denne elven leter seg, med sitt smaragdgrønne klare vann, gjennom hjertet av Sierra de Almijara ner til Costa Tropical og Almuñecar. Krystallklart vann, hoppe fra klipper opp til 15 m og rappellere gjennom fossefall. Dette er en virkelig utfordring!
Flamenco kurs
Ved hjelp av instruktører i sevillanas/flamenco får gruppen lære seg grunnivået i denne kunstart som har dype røtter i andalusiernes kultur og historie.

Gruppen deles i undergrupper som hver og en lærer seg grunnivået både for dansen men også for forskjellige instrumenter og håndklapping som er vanlig i flamencoen.
Golf
Spill golf med Sierra Nevadas snødekte fjelltopper i bakgrunnen! Granada, som har bra golfvær året rundt, kan tilby fire baner av forskjellig karakter for den ivrige golferen.

Hvorfor ikke arrangere en turnering med bedriften, og for de som ennå ikke har dristet seg ut på banen, en ”golf clinic” for en første kontakt med denne populære sporten.
Jeep Safari
Ved hjelp av en ”roadbook” skal dere på egen hånd lete dere frem gjennom Granadaprovinsens vakre og overraskende landskap.

Her er nøkkelordet følelse¬. Følelsen av å kjøre gjennom hundreårige skoger, kjøre over en elv, oppleve de fantastiske kontrastene mellom fjell, hav, snø og by – følelsen av å dele denne uforglemmelige opplevelsen sammen med kolleger.

Langs veien blir både hastighetskontroller, utfordringer og aktivitetsstopp gjennomført. Ruten og antallet aktiviteter blir tilpasset etter deres ønskemål og årstid.
Mountain Biking
Å sykle mountain bike i Sierra Nevada er noe man sent glemmer. Dette spektakulære området var blant annet vertskap for UCI Mountain Bike & Trials World Championships år 2000. Området er dessuten nasjonalpark og her finnes en imponerende spansk Grand Canyon å se.

Her finnes vidunderlig utsikt og utfordrende ruter både for den godt vante syklisten og for den som vil ha en rolig behagelig tur og ”bli ett med naturen”.
Bli racerfører for en dag
Om morgenen kjører vi vestover til Ascari - en hypermoderne bilbane som er omgitt av vakker natur, 2 tim 15 min bussreise fra Granada.

Dette luksuriøse dette anlegget gir dere muligheten til å føle dere som riktige racerførere for en dag.

De erfarne og hengivne instruktørene hjelper dere så dere får en helt uforglemmelig opplevelse mens dere suser frem i biler som BMW, Radical SR3 og Lotus Elise.

I likhet med alle store bilbaner verden over blir racet avsluttet med champagne og prisutdeling!
Skattejakt
En annerledes måte å oppdage Granadas gamle bydeler, dens kultur og arkitektur.

Hvert lag skal ved hjelp av kart og spørreskjema finne veien gjennom byen og passere forskjellige ”checkpoints” hvor teambuilding aktiviteter finner sted.

Ved å svare på de forskjellige spørsmålene i spørreskjemaet om Granadas historie og skikk og bruk, samler hvert lag poeng som legges sammen med de forskjellige lagøvelsene. Det lag som har fått flest poeng går seirende ut av leken.

Tapas og drikkepauser langs veien.
Skikjøring i Sierra Nevada
Fjellkjeden Sierra Nevada, som betyr ”Snøkledde Fjell”, har 20 topper over 3000 meter og noen av dem er blant Europas høyere topper. Mulhacen, som er 3482 m, er Spanias nest høyeste topp etter Teide på Tenerife.

Sierra Nevada stod som vertskap for alpin-VM i 1996, noe som var avgjørende for å plassere alpinstedet på verdens skikart. Her ligger Europas sørligste skianlegg. Skilandsbyen Pradollano, som ligger ved foten av hele systemet ligger på 2100 meter over havet.

Toppen Veleta ligger 3398 meter over havet og er iberiske halvøyas nest høyeste. I klart vær kan man se hele veien til Marokko herfra.

Solen er så godt som garantert, og fra februar og fremover er det så varmt at man kan stå på ski i bikini.
Teambuilding med flamenco
I denne svært morsomme og annerledes aktivitet blir gruppen delt inn i lag og går rundt på forskjellige stasjoner. Danse flamenco, prøvesmake andalusiske viner og lære seg å lage den klassiske retten Gazpacho kan være noen av de inkluderende elementene.
Opplev Granada fra luften
En opplevelse man sent glemmer er å se den historiske byen Granada med alla sine monumenter, blant annet Alhambra, fra luften. Eller så kanskje man velger å fly over Sør-Europas egen Grand Canyon, Sierra Nevada og Guadix eller utforske kysten og Costa Tropical, den tropiske kysten.

Flyene tar opp til 17 passasjerer og hvis gruppen er større, ja da serveres drikke og snacks inntil landingsbanen i vente på at kollegene kommer ner fra det blå.
Vandring
La Alpujarra er navnet på Sierra Nevadas sørhelling som vender mot Middelhavet og her skinner solen nesten året rundt. Snøen på de høye fjellene smelter til vann som hele året sildrer i bekkene.

Vandringen går gjennom de hvite landsbyene og tar oss fra Pampaneira til Trevelez, den ”iberiske halvøyas tak”, mens guiden forteller om dette imponerende områdets historie og særegenheter.

Trevelez er den iberiske halvøyas høyest beliggende landsby, og den ligger på 1750 meters høyde. Denne landsbyen er viden kjent for sin skinke, som i Sierra Nevadas kalde vinder blir lufttørket etter kunstens alle regler. Her får man besøke et av de mange skinketørkeriene for å lære om dette spesielle håndverk men også for å smake denne delikatessen sammen med viner fra området.
Vingårdsbesøk
Granada kan tilby mange lokale vingårder som har til felles at de i løpet av de seneste årene har hatt store internasjonale fremganger med sine viner.

På Sierra Nevadas sørhelling, enten i den frodige Lecríndalen eller i ørkenområdet rundt Guadix – alle tilbyr kvalitetsvin som har sin egen spesielle karakter.

I løpet av besøket får vi en omvisning både på vinmarkene og i vinkjeller og vi får forklart vinproduksjonens edle kunst. Besøket avsluttes selvfølgelig med prøvesmaking av gårdens viner sammen med tapas.
Utflukter - Granada
Alhambra & Generalife
Alhambra ble bygget av Nasrid-dynastiet som et stort fort- og palassområde på en høyde med utsikt over Sierra Nevada og Granada, og er i dag med sine ornamenterte rom og fantastiske hager det best bevarte eksemplet på islamsk arkitektur i Europa.

Lengst inn ligger Løvegården med haremets gemakker, som er de mest berømte rommene i Alhambra. I midten av Løvegården står en fontene som blir holdt oppe av tolv steinløver og som er omgitt av 124 lekre marmorkolonner. Hvor man enn snur seg ser man søyler som forsvinner bort i fantastiske perspektiver.

Repetisjonene i utsmykningene gjør at arkitekturen begynner å ligne musikk. Det er som om selve stedet tar over. Hvis den spanske sjelen finnes i Granada, er det her Granadas sjel er.
Alpujarra
Alpujarra er en dal i Andalucía i Sør-Spania som strekker seg utmed Sierra Nevadas sørhelling. Hoveddelen ligger i provinsen Granada men enkelte deler ligger i provinsen Almería. Noen av de større stedene er Lanjarón, Órgiva, Ugíjar, Laujar och Berja. En særstilling har Trevélez som ligger på 1476 meters høyde over havet og er Spanias høyest beliggende by.

Å bli kjent med Alpujarras arkitektur er som å gjøre en reise tilbake i tiden da berberne bebodde området. Husene er bygget ovenpå hverandre utetter fjellhellingen, noe som har resultert i kronglete smale og bratte gater. Et annet veldig typisk kjennetegn er skorsteinene som stikker opp fra hvert hus med sin spesielle runde hattelignende form.

Dette nest inntil urørte området med sine høye topper på mer enn 3500 meter, ligger mellom Middelhavet og Sierra Nevada. Ravinen Poqueira, med sine hvite landsbyer Capileira, Bubion og Pampaneira, er et populært turistmål som ligger på ca. 1300 meters høyde.

Her kan vi foreslå et besøk til et av Trevélez skinketørkerier hvor den berømte Jamón Serrano kommer fra.

Eller hvorfor ikke gjøre et stopp på verdens mest sjarmerende bar, La Bodeguilla i Pampaneira, hvor man får smake på områdets spesialiteter sammen med lokale viner. Dere kanskje til og med forlater baren med et velfylt skinnflaske under armen.
Cordoba
Cordoba som en gang ble grunnlagt av romerne, er den plass hvor det arabiske riket nådde sitt absolutte høydepunkt. Herfra ble kalifatet styrt, det sammenhengende andalusiske riket som nådde hele veien opp til Baskerland.

Kalifene fra slekten Umayyade, som opprinnelig kom fra Damaskus, styrte og holdt sammen riket fra år 711 til år 1031, mer enn 300 år. I løpet av denne tiden var Cordoba en av den vestlige verdens absolutt fremste byer, med over 600 moskéer, og der Mezquita, den som i dag er katedral, var verdens største.

Inntil moskéen ligger de gamle jødiske kvarterene, La Juderia. Denne bydelen er en labyrint av smale brosteinsgater, blomstersmykkede innergårder i skyggen, patios og pittoreske torg.

Cordoba med sin rike kulturarv, sin kunst og utmerkede gastronomi er en skatt vel verdt å besøke.
Costa Tropical
Almuñecar, eller Sexi som det het da fønikerne steg i land på 800-talet f.Kr. er hovedbyen på Costa Tropical.

Her finnes et stort stykke historie å utforske og likeså de botaniske hagene.
Denne kyststrekningen har fått sitt navn etter det tropiske mikroklimaet som råder og som gir muligheter for dyrking av både avokado, mango og bananer.

Her besøker vi en tropisk fruktodling for å smake disse delikatessene før vi reiser videre mot La Herradura, ”hesteskoen”. Denne lille byen som med sine trange brosteinsgater, smug og typiske hvitkalkede hus lokker de fleste fotografer til å ta frem kameraet. Her nyter vi en deilig stund i solen og hvorfor ikke en paella på stranden.
Byvandring
I Granada smelter den gotiske Capilla Real sammen med det muslimske Alcaicería, Katedralen – et virkelig renessansesmykke – med El Corral del Carbón, en maurisk markedshall.

En moderne men samtidig tradisjonell by hvor barokken i Cartuja og tradisjonen i Sacromonte gir plass til moderne bygninger som Granada Kongressenter, Vitenskapsmuseet og Auditoriet Manuel de Falla.

Her kan man også besøke katedralen og det kongelige kapellet, hvor det kastiljanske kongeparet Ferdinand og Isabell ligger begravd, og hvor man også kan betrakte en imponerende kunstsamling med verk av blant andre Sandro Botticelli og Roger van der Weyden.
Úbeda og Baeza
De små og hemmelighetsfulle byene Úbeda og Baeza, to av Andalucias virkelige perler, gjemmer seg i naboprovinsen Jaen. Få besøkere finner overraskende nok veien hit, til tross for at begge byene ble utnevnt til verdensarv av Unesco år 2003.

Å bare rusle rundt i disse små byene er som å befinne seg i et utendørsmuseum hvor gater og torg er kantet av praktfulle renessansebygninger. Kontrasten er stor til den mauriske stilen vi for eksempel finner i Granada.

Nabobyen Úbeda, som kan vise til enda flere historiske bygningsminner, ligger kun en drøy mil bort og er den største av de to stedene. I løpet av en kort spasertur gjennom byens lille sentrum, passerer man et 20-tall palassbygninger, flere renessansekirker og et gammelt kloster.

Torget Plaza de Juan Vázques de Molina regnes som et av de vakreste i Spania, ligger inneklemt mellom palass fra 1400- og 1500-tallet og kirken Capilla de El Salvador. Her råder en nest inntil merkelig stillhet hele året – en skatt som er vel verdt et besøk!

I Jaenprovinsen vokser majoriteten av de spanske olivenene, og her produseres den olivenolje som oftest havner i de spanske skapene hvis den ikke blir eksportert til Italia...

Her finnes muligheten til både et besøk hos olivenoljeprodusenter ”almazaras” og i et fint olivenoljemuseum.
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Kontakta oss | Sitekart
© Vulkan Resor AB